Wisemen – Iskoboys

Iskoboys tok forrige helg turen over grensa for et avtalt møte med det svenske firmaet “Wisemen” fra IFK Gøteborg. WM er for tiden regnet som det aller sterkeste firmaet i Skandinavia så det var en mildt sagt spent gjeng som rullet avgårde fra Oslo for sitt første avtalte møte med et utenlandsk firma. Like greit å ta den hardeste motstanden når man først skulle utenlands for å sloss… Firmakulturen i Sverige er som alle vet mye større og langt mer organisert enn i Norge. Der et norsk firma i det hele tatt har nok utfordringer med å få med nok folk på tur, kan de største firmaene i Sverige velge ut de beste av 100-talls medlemmer når de skal plukke ut folk til avtalte fighter. Dette skulle vi få erfare i praksis.

Avtalen var 25 mot 25 og begge sider holdt ord. En liten rekke med norskregistrerte biler ruller helt tilfeldig inn denne regntunge og øde landeveien i de svenske skoger. Vi rekker knapt nok å hoppe ut av bilene før vår mann som hadde kontakt med svenskene sier at Wisemen står rett rundt svingen… Vi deler kjapt opp i 1.- 2.- og 3.rekke før vi rolig beveger oss framover. Rundt svingen får vi se Gøteborg-gjengen som står tett oppstilt 100 meter foran oss på en tre meter bred vei med dype gjørmete grøfter på begge sider. Dette må være de lengste 100 meterne man har gått. Svenskene, alle kledd i rødt, står bom stille og beveger seg ikke mot oss før vi er ca 20 meter unna dem. Det virker som om de prøver å finte oss ut ved å sende èn mann alene fram, for å få oss til å storme mot ham, slik at vi ville blitt åpna opp umiddelbart. Vi stopper opp og samler oss ytterligere. Da kommer det et voldsomt brøl, type gorilla, fra dem og de stormer fram mot oss. En beinhard front på 6-7 stk hopper inn i oss og åpner opp 1.rekka vår fullstendig. Dette har vi opplevd i langt mildere versjon før, men det interessante skjer umiddelbart etterpå. Resten av gjengen dems fyller på fortere og mer aggressivt enn man trodde det var mulig og taktikken er tydligvis å få kantene våre ut av veien og ned i grøfta, slik at vi splittes opp ytterligere. Slag og spark utveksles i en langt høyere intensitet enn hva vi er vant med i Norge. Mange IB går i bakken på første bølgen, mens de som fortsatt står på beina holder tett så godt de klarer, men blir pressa kraftig bakover. Etter litt over et halvt minutt har vi så mange i bakken at WM trekker seg tilbake og spør om runde to. Vi stabler på plass 13-14 karer som i kraftig undertall får en ny runde av tsunamien. Det gikk som det måtte gå og det hele er over.

Ryktene om at WM var et fair firma stemte også, da det ikke var overtramp selv om mange lå nede. Et klart tap for oss, men en god erfaring å ta med seg videre. En fremadstormede 15-åring ser nå fram til mange fine borteturer her i Norge utover i sesongen!

 

Iskoboys – 1999-2014

 

wmib

Comments are closed.