Lillestrøm vs Iskoboys, mai/juni 2013

.

1010770_10200759753969977_1057241717_n

En oppsummering av vårens nabofeide.

.

De siste par sesongene har det med jevne mellomrom blitt postet løgner fra diverse kjente og ukjente forumbrukere fra Lillestrøm. Gjennomgangstonen i disse virkelighetsfjerne innleggene har vært å prøve å innbille resten av supporter-Norge til å tro at Iskoboys ikke tør å møte LSKs alternative. Dette er jo så fjernt fra sannheten som det kan få blitt, men denne gjengen – Norges ledende på gruppebilder med 100 stk i Green Street Hooligan-positur – hadde tydeligvis lyktes med å overbevise seg selv. Vi har benyttet den siste tiden til å servere denne gjengen en og annen reality-check.

Vi snakker her totale usannheter som “IB – gutta som aldri stiller”, “10-15 Vålerenga ultras chased by our firm” osv., postet på norske, svenske og internasjonale forum. Som om ikke det var nok så dukka det opp en tagging på en vegg i Romerike hvor en yngre person tilknytta det alternative VIF-miljøet ble hengt ut med stor skrift. Nå tok ikke denne personen det så tungt akkurat, men ærlig talt, hvor store fritidsproblemer er det mulig å ha? Ettersom det gjennom alle år, utenom en avtale i 2007, et kort slagsmål før LSK-VIF i 2009 og noen småfighter utafor kanarifeltet i 2012, har vist seg totalt umulig å få tak i denne gjengen som til stadighet slenger med leppa, valgte vi til slutt å gå det drastiske skrittet å konfrontere dem på en av deres egne kamper.

Grorud-LSK 1/5-2013

GILLSK Alt er vel sagt og vist her. 25 VIF-supportere (bildet) stormer mot en større gjeng fra Ufc og Skf som ikke tar fighten og isteden flyr bakover. Skuffelsen er stor over å nesten ikke fått fatt i en eneste alternativ kanarifugl, men synet av se forumtrollene fly avgårde er episk. Når politi og vakter har fått samla seg og adskilt gruppene trer de samme forumtrynene – bedre kjent over hele landet, fra Oslo øst- og vest, til Trondheim, Bergen og Kristiansand som klassiske norske ultrasfitter – fram og begynner å rope på “feige fittene fra Enga”…
Etter denne hendelsen har det vært så og si tyst fra denne gjengen på internett. Til alle øvrige Lillestrøm-fans og andre som befant seg på Grorudbanen kan vi bare beklage på det sterkeste at vi oppsøkte kampen, men vi fant det nødvendig og står for det. Dette er ikke den typen aktivitet vi ønsker å drive, men det var til slutt eneste mulighet i å gjøre noe med denne gjengen. Vi håper i fremtiden at Ufc og Skf vil fortsette å holde en lav profil ovenfor Enga på nett.

Dette havnet selvsagt ute i alle norske medier og ble omtalt som tidenes skandale i norsk fotball. Oslos Drama queen nr 1, Jan Bøler, benyttet seg selvsagt av dette og fikk sine runder med valgflesk, akkurat som for et par år siden når han “ble overfalt” av casuals i sentrum… Legg til full runde med intervjuer av alle slags “eksperter” i beste sendetid på NRK, TV2 og diverse radiokanaler, og casualhysteriet var i full gang igjen, selv om knapt nok et slag var utdelt. Det var uansett så pinlig for Skf å få sin egen myte bli avslørt i beste sendetid på riksdekkende tv at de utrolig nok tok kontakt med “gutta som aldri stiller” i Iskoboys og ønsket en ren fight på lukka plass uten skremte vitner. Dette hadde vi venta lenge på, endelig skulle vi få fatt i dem.

Oppdatert 2/7-2013: To dager etter Blått Åråsen er internett-patruljen fra Lillestrøm NOK EN GANG ute på offentlige forum og sprer løgner om Enga. De mest hodeløse påstandene denne gangen er at Enga møtte opp på Grorud med knokejern og slagvåpen! Dette stemmer (overhodet) ikke. Igjen prøver bønda i beste VG- og Dagbladet-stil å vri om på svært viktige detaljer som igjen vil få Enga til å se ut som den store stygge ulven som bryter alle kodekser.

Lørenskog 22/6-2013 (VIF-Molde lørdag, Tromsø-LSK søndag)

Etter mye frem og tilbake blir det endelig stelt i stand en avtale som går 100% på Skfs premisser: Vi skal komme til Romerike og de skal velge antall. Den første avtalen lyder på 15 mot 15. Vi deler normalt ikke opp i antall ettersom vi da garantert må si nei til mange lojale medlemmer som gjerne vil være med, men lot det gå for denne gang siden Skf tross alt tok initiativ. Noen dager før må Skf nedjustere til pinlige 10 mot 10!! Er dette bare superkleint og de faktisk ikke har flere eller er det lurespill på gang? Etter vår egen kamp mot Molde venter vi i timesvis på bekreftelse fra Skf om å komme til avtalt sted. I det vi er i ferd med å gi opp og heller gripe den nydelige sommernatta i hovedstaden kommer bekreftelsen fra Lillestrøm som ber oss om å komme. Vi plukker ut 10 stk etter ansiennitet og oppmøte på alle drittmatchene de siste par årene og tar med 5 stk i backup ettersom vi nektet å tro at en gjeng med 100 stk på gruppebilder bare kunne stille 10 stk. Vi trodde feil, mentaliteten på Romerike er dårligere enn noen gang. Vel framme på en skole i nærheten av Lørenskog (bildet under) står vi og venter på denne superkleine 10 mot 10-fighten. Til slutt svarer de på telefon: “Vi er ikke klare likevel”. Ord blir fattige.

1016677_10151465675306892_1014220625_n

Derbyuka: 24/6 – 30/6

Temperaturen øker utover i uka etter at noen, antatte Vålerenga-supportere, har halshugd Don Lund-statuen. Dette går tydeligvis rett til hodet på enkelte LSK-supportere som bryter den aller viktigste kodeksen vi har. To familiemedlemmer (mor og søster) av en yngre person i det alternative Enga-miljøet blir oppringt og mottar trusler fra en LSK-supporter. Dette er så hinsides alt som har med alternativ supporterkultur å gjøre, og nok en gang avsløres dere som en gjeng wannabe-kriminelle med for mye fantasi på fritida.
I tillegg ryktes det at under ett møte, umiddelbart etter Tom Lunds halshogging, ble diskutert mulige misstenkte fra det alternative miljøet i VIF av representanter fra LSK, KLF, politiet og UFC. IB er på saken, vi vil komme tilbake med mer om denne potensielle tyster-skandalen senere når vi har fått sjekket opp kildene våre.

Åråsen natt til lørdag

Nok en gang blir det store overskrifter i riksdekkende media etter at en bil (ikke to som det sto i mediene) fra Oslo dukket opp på Åråsen natt til lørdag for å besøke det beryktede byvernet det gikk store ord om på diverse sosiale medier, hvor Enga ble høflig invitert. Umiddelbart får man øye på to alternative som legger på sprang med besøket fra Oslo i hælene. Slukøret vender Enga tilbake mot bilen da LSK vender tilbake, denne gang i overtall og med slagvåpen. Det mye omtalte balltreet blir da hentet frem fra bilen og Enga gjør seg klare, men til tross overtall legger vertene nok en gang på sprang. Nå har Enga fått nok, og setter seg tilbake i bilen, da LSK dukker opp en tredje gang, denne gang med bistand fra Kanarifansens egne vakter. Før noen rekker å komme seg ut av bilen igjen er politiet allerede på plass. Samtlige landsdekkende medier omtaler saken og Enga får som så ofte før all skyld, til tross for hyggelig invitasjon fra Lillestrøm.

byvern2013

Valle natt til kampdag

Store deler av uka har alle de alternative gruppene i Vålerenga holdt byvern (gruppebildet tatt tidlig på kvelden) i håp om at Lillestrøm skulle komme og hevne diverse episoder som har skjedd i Lillestrøm uka før match. Alle poster som ble ansett som potensielle mål for en hevnaksjon var godt bemanna til langt ut på morgenkvisten, men når store deler av grupperingen som satt på Valle skulle ta en kikkerunde andre steder kommer tilfeldigvis gjester fra Lillestrøm luskende ut av buskene bevæpnet med jernrør. Det gikk som det måtte gå for de to VIF-guttene som satt igjen, men i motsetning til sprintløperne på Åråsen så sto Enga sine gutter i mot selv om oddsen ikke akkurat var på dems side.

Lillestrøm sentrum 30/6

1010011_10151729903647457_28302994_n Ved hjelp av privatbiler, rutebuss, tog og taxier ankommer drøyt 70 Iskoboys Kulturpuben i Lillestrøm usett litt før kl 13. Vi slipper ikke inn på puben hvor de ringer politiet som er kjapt på plass. Etter en stund med forsøk på dialog med den lokale snuten dukker det, noe overraskende, opp 30-40 stk fra Ufc og Skf som prøver å storme bakgården til puben. Politiet ser dette kjapt og sperrer gruppene. Alt er i utgangspunktet over, men Lillestrømguttene er glade i å synge og kaste stein. Dette er tydeligvis stor stas i denne bygda i retning Gardermoen. Kun 10-20 yngre Iskoboys orker å være med på dette sangstevnet, mens alle eldre står rolig bak i vissheten om at her skjer det ikke en dritt. En halvfull plastflaske blir hivd fra Enga, noe vi beklager. To stk bønder bli arrestert for steinkasting. Enga blir nå eskortert til bussen som skal frakte oss ut av Lillestrøm. På vei om bord i bussen kommer samme gjeng med internettbønder mot oss fra motsatt side, med samme store antall politi i mellom. Denne gangen er det store gatesteiner på rundt 5 kilo som kastes fra Lillestrøm. Steinene lander mitt blant oss og det kunne gått riktig ille. Ikke en eneste stein blir kasta tilbake fra Iskoboys. Blant Lillestrøm-gjengen som synger og kaster stein befinner det seg de samme klassiske norske ultrasfittene som var på Grorud. Denne gangen har flere av de samme som brukte 1.mai til å sette PR på 40-meteren vært føre var og utstyrt seg med flotte røde tannbeskyttere…

Absolutt fett at dere oppsøker oss sånn selv om det er fullt av snut og det etter all sannsynlighet ikke skjer en dritt, moro med litt temperatur. Men seriøst. Eier dere ingen skam? Hva er vitsen med å synge “Vi hater Enga”, “Her regjerer Lillestrøm”, bak alle Romerikes politimenn, når dere en uke tidligere ikke klarte å stille til FIGHT på deres premisser?

Tiden framover

Til kanarifansen og øvrige Lillestrøm-supportere: Det vil nå og i all overskuelig framtid ikke være trygt å oppholde seg sammen med Ufc og Skf i Oslo. Det være seg på landskamp, på samling før evt. cupkamper eller på Lørenskog-kamper på Jordal. På vei til Ullevål mot Enga i august er det som vanlig helt trygt å gå med gult skjerf og drakt, men aldri opphold dere med alternative Lillestrøm i hovedstaden hvis dere ønsker en rolig aften.

Til alternative Lsk: Vi skal være så ærlige og si at dere har en bra tribunegruppe som har gjort mye positivt for norsk tribunekultur med blant annet felles kampanjer mot tv-styrte kamptidspunkter og et og annet bedre pyroshow. La det være med dette. Legg offsielt ned det allerede på folkemunne nedlagte firmaet deres. Start på nytt, gjerne uten navn, og ta kontakt når dere er klare for en fight uten skremte vitner.

ISKOBOYS
-På plass som vanlig på søndag når Enga skal ta et nytt steg mot medalje.

1045248_10152978741720593_424329086_n

Advertisements

Comments are closed.